Friday 13 July 2012

Pâte à crêpes


Vagyis francia palacsinta. Ezzel itt, Angliában találkoztam először, és a host-anyuka adta oda a receptet, habár nem vagyok biztos benne, hogy ez az eredeti, mert a franciákat ismerve nehezen tudom elképzelni, hogy ennyire hamar és egyszerűen meglegyen egy kaja...
Tegnap óta egyedül vagyok a házban, és vacsira csináltam, sajtos-sonkásat. Nem tudom, hogy egyedül vagyok-e vele, de nekem eddig eszembe sem jutott, hogy a palacsintát lehet sós töltelékkel is enni, pedig mennyire király!
Ez a palacsinta valahol félúton van a mi vékony verziónk, és a pufi amerikai között. Tényleg megvan tíz perc alatt, a sütési idő pedig két-három perc.

French pancake. I met that here, in England, and my host gave me the recipe, but I am not sure, it is original, because I just can not believe that something, what is french is that simple.
I am alone in the house since yesterday, and I made it for supper, with ham and cheese. I don't know if I am alone with that or not, but I have never thought about a pancake with not sweet filling... I dont know why, it is awesome!
This pancake is somewhere on the half way between the thin hungarian, and the puffy american one. It is ten minutes to prepare, and two to bake (or fry? or what?)

I originally wanted to put cheddar, ham and tomato in, but I was out of tomatoes, so I replaced them with salad. But if you have tomatoes, you definitelly have to use them, it is great. I made a syrup-fruit one for pudding.







150 g flour
1 egg
1 egg yolk
1 ts. oil
300 ml milk


Make a well in the flour, and put the eggs in. Mix it gently with the half of the milk, then add the rest of the milk. First miy it gently, then a bit more hardly. Put some in the frying pan and turn it when you can easily moving it. If you use a hot plate as I did, you will not not need any oil.


No comments:

Post a Comment