Wednesday, 28 November 2012

Házi marcipános szaloncukor

Csináljon mindenki marcipánt! Annyival finomabb az otthon készített, és persze olcsóbb is, főleg, ha mi daráljuk a mandulát. A saját készítésű szaloncukor pedig a lehető legjobb homemade ajándék :) Hamarosan jövök bonbon receptekkel is!





Hozzávalók:

18 dkg mandulaliszt
15 dkg porcukor
1 kupak mandulaaroma
1 nagyobb mandarin vagy kisebb narancs leve
2 ek. citrushéj-keverék, összeaprítva
1 kk. fahéj
15 dkg jó minőségű étcsoki

Elkészítés:

A porcukrot leszitáljuk, és elvegyítjük a mandulaliszttel. Hozzáadjuk az összeaprított citrushéj keveréket és a fahéjat is.
A mandulaaromát belekeverjük a narancs/mandarinlébe, és a keverékhez öntjük.
Fakanállal összekeverjük. Ha még nem formázható a massza, kevés vizet rakunk hozzá.
A masszát húsz percre hűtőbe rakjuk.
A csokit megolvasztjuk. A masszából apró hengereket formázunk. Belepottyantjuk a csokiba, villával körbehempergetjük, és sütőpapírra tesszük. Odakint vagy hűtőben egy éjszakán át pihentetjük. A szaloncukrokat egyenként papírba csomagoljuk (már ha marad belőle, amíg elővesszük a papírt:]).





az eredeti recept forrása: www.vegasztromania.blog.hu

No comments:

Post a Comment